Still Alive and Kicking

Plank tycker att det är ett under att folk som åt middag på 70-talet fortfarande är vid liv.

Nåja, om man var fattig student i slutet av 70- och början av 80-talet så kunde middagen se ut så här:

70-talsmat

Det var nog hälsosammare än nudlar fem-sju dagar i veckan,

Nudlar

som verkar vara vad dagens studenter livnär sig på.

3 reaktioner på ”Still Alive and Kicking”

  1. Det finns ju de som menar att 70-talets diet av kokt potatis, kokt torsk och äggsås var bättre för barnens viktkurvor än dagens ostburgare med fritt eller Calzone med trippel mozarella…

  2. Ja, det är det jag inte heller kan få ihop. En portion av den där risotton innehåller förmodligen lika många kalorier som en Happy Meal, ändå var folk sundare då. Sägs det.

    Önskar att sånadär receptsamlingar kom tillbaka bara. Älskar dom där små korten med foto på. Som om middagen var ett mystiskt kortspel.

  3. Så konstigt är det väl inte. Kokt mat innehåller vanligtvis mindre fett än stekt och friterad.

    Korten är faktiskt mer praktiska än en kokbok. De är mindre och smidigare att hantera än en bok när man lagar mat. Dessutom har de en behandlad yta som går att torka av. Trots dessa uppenbara fördelar kastade vi helt nyligen vår kompletta Mästerkockenuppsättning (efter att ha plockat ut de recept som vi använder).

    Precis som plank indikerar i sitt ursprungliga inlägg så har matvanorna förändrats en hel del de senaste decennierna. Boxen var till övervägande delen fylld med recept som vi aldrig använt.

Kommentarer inaktiverade.