Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Till minne

Jag har just nåtts av beskedet att Karl-Gustaf Freiholtz gick bort den 28 november 2008.

Det var Karl-Gustaf som med stort engagemang och enträget arbete samlade in merparten av den information som finns på den här webbplatsen och i släktboken.

Jag kom första gången i kontakt med Karl-Gustaf under tidigt 1990-tal via de brev om sin släktforskning som han skickade till ett stort antal kontaktpersoner i släkten. Min far som var en av dessa kontaktpersoner brukade vidarebefordra breven till mig. Karl-Gustafs brev var välskrivna och gav en god bild av hur hans släktforskning utvecklades och fördjupades.

1998-1999 arbetade jag som konsult och hade några uppdrag som medförde ett stort antal hotellövernattningar. Kvällarna ägnade jag då att registrera Karl-Gustafs rön (samt information om en annan stor släkt som jag tillhör) i ett släktforskningsprogram. I augusti 1999 presenterade jag  mitt arbete för Karl-Gustaf i ett brev. Det blev upptakten till ett intensivt samarbete som efter mindre än ett år resulterade i en släktbok som Karl-Gustaf distribuerade till sina kontaktpersoner i släkten. Det är den släktbok som nu finns att ladda ner i en uppdaterad version här på webbplatsen.

Jag träffade bara Karl-Gustaf och hans fru Britta två gånger, men dessa möten bekräftade den bild av Karl-Gustaf som jag fått under vår intensiva brevväxling. Han var en öppen och generös person utrustad med självdistans och en underfundig humor som jag uppskattade mycket.

Jag och många andra som är intresserade av släkten Freiholtz historia kommer att sakna Karl-Gustaf.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>