Använd sil

I det senaste numret av Ny Teknik finns en intressant artikel om Saabs framtid.

”… efterföljaren till 9-5. Denna kan mycket väl bli bakhjulsdriven och utrustad med V8-motor. Den nya Saabledningen håller varken framhjulsdrift, turbomotorer eller tändnings-låsets placering mellan framstolarna för heliga. En sådan bil skulle baseras på en global GM-plattform och tillverkas i USA.”

Som tidigare Saab-anställd är jag positivt inställd till såväl företaget som bilarna. Jag välkomnar därför en ledning som kan ta de krafttag som är nödvändiga för företagets överlevnad. Det gäller dock att inte kasta ut barnet (Saab-identiteten) med badvattnet. Därför hoppas jag att citatet bara är ett sätt för den nya ledningen att skaka om organisationen och bereda marken för de nödvändiga förändringarna.

Jag menar, en bakhjulsdriven Saab!!!

5 reaktioner till “Använd sil”

 1. Tror nog att det snarast visar att Saab ligger på tekonologins ”cutting edge” och blir det första märket som gör upp med myten om framhjulsdriftens förträfflighet. Håller just nu på att (möjligen) köpa en ny Volvo men hade det funnits en bakhjulsdriven Saab hade jag inte tvekat en minut.

 2. Ursäkta oklarheten, det finns alltså ingen bakhjulsdriven Volvo, i vart fall inte i den klass jag tänker mig, så jag får nöja mig med att byta min V70 mot en ny. Men om det funnits en bakhjulsdriven Saab hade jag varit allvarligt intresserad av att byta märke.
  (Var det en krok som jag skulle nappa på?…;-)

 3. Är inte en bil bara ett transportmedel? Och om man nu skulle köpa en bil, varför saab? Vad finns det för intresse i att ständigt uppmärksamma detta märke?

  Sen är väl inte framhjulsdrift aktivt säkrare för den ”vanlige” bilisten?

 4. Som inbiten bakhjulsälskare med vissa böjelser till 4×4 välkomnar jag Saab:s nya tankar om en bakhjulsdriven bil. Är en framhjulsdriven bil säkrare? Förvisso- för dem som inte behärskar något annat.
  Nu vill jag inte påskina att jag kör bättre än andra, säkert inte- men visst är det roligare när det inte är bilen som bestämmer, utan du….
  Normalt sätt fnyser jag åt Saab, trots att jag VET att det är en kvalitetsbil, men med drivningen på rätt ställer blir jag en möjlig kund.
  När begagnatpriset nått min nivå, vill säga.

Kommentarer inaktiverade.